Verktygsboden
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
 
Start    |    Produktfilmer    |    Varumärken    |    Köpinfo    |    Om oss    |    Kontakt    |    Projekt & inspiration    |    Nyhetsrum
Om oss

Svarvning och fräsningskurs hos Verktygsboden

Jag heter Adam Nestor och är hojbyggare! Sedan tidig ålder har jag haft ett stort intresse för motorer av alla slag men främst motorcyklar. När jag var 19 år byggde jag min första hoj. En hoj som blev väldigt framgångsrik på tävlingar runt om i sverige. Sedan dess har jag byggt fler hojar och fått flera utmärkelser bla ”Bike of the year 2013”.


November 2012 startade jag min egna firma, Adam´s Custom shop, där tillverkar jag allt från lösa delar till kompletta motorcyklar, även lackeringar och originalrenoveringar.


Januari 2015 så kommer jag att börja hålla kurser i svarvning och fräsning ihop med Verktygsboden i deras underbara lokaler i Borgstena, strax utanför Borås.


Kursbeskrivning:

Att svarva och fräsa i metall är inte alls som att göra det i trä som många gjort i slöjden.

Maskinerna ser olika ut och verktygen skiljer sig också!
 

Att kunna svarva och fräsa i metall öppnar många roliga och spännande vägar till att kunna framställa egna produkter. Inte alls enbart inom fordon utav även också inom inredning och personliga tillbehör som tex fingerringar, dörrknoppar, ljusstakar mm. I kursen svarvning och fräsning i metall så kommer vi att tillverka ett tanklock i två delar. En del som vi kallar stos och kan fästa i en bensintank. En del som vi kallar lock och kan skruvas i stosen. Stosen tillverkas i stål och locket i aluminium.

 

Kursen kommer innehålla en teoretisk del och en praktisk del. Vi kommer att gå igenom de olika svarv- och fräs -stålen som finns och vad de används till, hur du använder en fräs och svarv, vad är bra att tänka på, hur sätter du upp en aluminiumbit i maskinen på ett säker sätt, hur känns det att svarva i olika material, i vilken ordning gör man de olika momenten och lite tips och trix.

 

Du behöver alltså inte ha några direkta förkunskaper utan bara vara nyfiken och en vilja till att lära dig att använda maskinerna.   

Boka kurs här

 
DET SENASTE
 
Otto Racing Champions 2017!
 
 
Följ projekt VNR!
 
Projekt VNR
 
 
FÖLJ OSS PÅ
 
 
 
 
 

ÖPPETTIDER

Borås
Måndag-Fredag
Lördag

07-18
09-15
Order
Måndag-Fredag
08-17
Verkstad
Måndag-Fredag
08-16
 
KONTAKTUPPGIFTER
Order
Verkstad

Butikstelefon
Borås
033-20 26 50
033-20 26 56


033-15 72 75
Se fler kontaktuppgifter 
 
Verktygsboden Källbäcksrydsgatan 1, 507 42 BORÅS  |  Med reservation för prisförändringar, slutförsäljning & felpublicering
Verktygsboden.se använder cookies - för mer information klicka här
info@verktygsboden.se  |  Order 033-20 26 50  |  Verkstad 033-20 26 56