Verktygsboden använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start
Om oss
Svarvning och fräsningskurs hos Verktygsboden

Jag heter Adam Nestor och är hojbyggare! Sedan tidig ålder har jag haft ett stort intresse för motorer av alla slag men främst motorcyklar. När jag var 19 år byggde jag min första hoj. En hoj som blev väldigt framgångsrik på tävlingar runt om i sverige. Sedan dess har jag byggt fler hojar och fått flera utmärkelser bla ”Bike of the year 2013”.


November 2012 startade jag min egna firma, Adam´s Custom shop, där tillverkar jag allt från lösa delar till kompletta motorcyklar, även lackeringar och originalrenoveringar.


Januari 2015 så kommer jag att börja hålla kurser i svarvning och fräsning ihop med Verktygsboden i deras underbara lokaler i Borgstena, strax utanför Borås.


Kursbeskrivning:

Att svarva och fräsa i metall är inte alls som att göra det i trä som många gjort i slöjden.

Maskinerna ser olika ut och verktygen skiljer sig också!
 

Att kunna svarva och fräsa i metall öppnar många roliga och spännande vägar till att kunna framställa egna produkter. Inte alls enbart inom fordon utav även också inom inredning och personliga tillbehör som tex fingerringar, dörrknoppar, ljusstakar mm. I kursen svarvning och fräsning i metall så kommer vi att tillverka ett tanklock i två delar. En del som vi kallar stos och kan fästa i en bensintank. En del som vi kallar lock och kan skruvas i stosen. Stosen tillverkas i stål och locket i aluminium.

 

Kursen kommer innehålla en teoretisk del och en praktisk del. Vi kommer att gå igenom de olika svarv- och fräs -stålen som finns och vad de används till, hur du använder en fräs och svarv, vad är bra att tänka på, hur sätter du upp en aluminiumbit i maskinen på ett säker sätt, hur känns det att svarva i olika material, i vilken ordning gör man de olika momenten och lite tips och trix.

 

Du behöver alltså inte ha några direkta förkunskaper utan bara vara nyfiken och en vilja till att lära dig att använda maskinerna.   

Boka kurs här