Verktygsboden använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start / Blogginlägg / Projekt MGB del 8

Del 8 - Klart för lack

 

Under hela 2014 har plåtarbetet varit det som tagit stor fokus. Det är inte mer än rätt att när vi går in i 2015 kunna få lägga fokus på lite andra saker. Plåtarna är på plats och karossen är hel. Stödstagen som sett till att karossen inte slagit sig under arbetets gång är borttagna. Dessutom är motorn nu komplett och ihopmonterad. Det primära målet nu är att få lägga lacken så att vi kan komma igång med monteringen.

Grundmåla
För att grundfärgen ska fästa ordentligt är det viktigt att underlaget är fettfritt och mattslipat. Efter slipningen lades sedan ett rejält skikt med rostskyddsfärg. Och genast såg bilen mycket mer färdig ut när det blev en enhetlig yta till skillnad från det tidigare lapptäcket av gamla och nya plåtar. Bakom sprutan var Lars Edwardsson själv, som fick tillbringa närmare sex timmar i lackboxen. Det är många skrymslen att täcka i en bar kaross.

Sex liter färg behövdes för att få bilen gul och grann i sin grundfärg. Vi valde Hagmans tvåkomponentsfärg som vi har goda erfarenheter av sedan tidigare. I nästa steg kallade vi in experten Daniel Westerholm från Hagmans själv, tillsammans med lediga resurser från Borås-butiken, för att kitta alla skarvar. När man lägger på tätningsmedlet är det enklast att arbeta med en vanlig pensel på vilken man klipper ner stråna till styva borst, menar Daniel.God ventilation och ansiktsmask är ett måste vid tvåkomponentslackering. Allt lackeringsarbete utförs därför i vår egen lackbox.

Kombiboxen från Verktygsboden är en lackbox för både lack och tork, utrustad med bland annat golv med gallerdurk, cirkulationssystem med filtrering samt bra belysning.
Vi hjälper dig med en lackboxlösning som passar dina behov, allt från en enklare modell till tekniska tillval. Vi kan också hjälpa till med installationen av boxen. Ring 033-20 26 55 för att prata mer med oss, eller boka tid för besök.PRODUKTER SOM ANVÄNDS I ARTIKELN

 
0 kr
VISA
Lackställ
Lackställ
955 kr
VISA
Vinylhandske
Vinylhandske
56 kr
VÄLJ UTFÖRANDE
 burk, 1 l
burk, 1 l
158 kr
 burk, 300 ml
burk, 300 ml
75 kr
Fogpistol skelett
Fogpistol skelett
46 kr
VISA
Färgspruta 0,6 l
Färgspruta 0,6 l
895 kr
VISA
Bordsstativ till färgspruta
Bordsstativ till färgspruta
114 kr
VISA
0 kr
VISA