Verktygsboden använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start / Maskin & teknik / Utbildning & handledning / Verkstadskurser / Kurs - Metallbearbetning: Steg 1

Kurs - Metallbearbetning: Steg 1
  • Kurs - Metallbearbetning: Steg 1
 
 

Kurs - Metallbearbetning: Steg 1

Samtliga kurser är inställda tills vidare pga. Covid-19. Ni som redan är inbokade kommer att bli kontaktade av vår kursledare.

 

Svarv- & fräskurser i metall med Adam Nestor.

 

Att svarva och fräsa i metall är inte alls som att göra det i trä som många gjort i slöjden.
Maskinerna ser olika ut och verktygen skiljer sig också! 


Att kunna svarva och fräsa i metall öppnar många roliga och spännande vägar till att kunna framställa egna produkter. Inte alls enbart inom fordon utan även också inom inredning och personliga tillbehör som t.ex. fingerringar, dörrknoppar, ljusstakar mm. I kursen svarvning och fräsning i metall så kommer vi att tillverka ett tanklock i två delar. En del som vi kallar stos och kan fästas i en bensintank. En del som vi kallar lock och kan skruvas i stosen. Stosen tillverkas i stål och locket i aluminium.
Kursen kommer innehålla en teoretisk del och en praktisk del. Vi kommer att gå igenom de olika svarv- och frässtålen som finns och vad de används till, hur du använder en fräs och svarv, vad är bra att tänka på, hur sätter du upp en aluminiumbit i maskinen på ett säker sätt, hur känns det att svarva i olika material, i vilken ordning gör man de olika momenten och lite tips och trix.

Du behöver alltså inte ha några direkta förkunskaper utan bara vara nyfiken och en vilja till att lära dig att använda maskinerna.

 

Efter genomförd kurs får du 3 nummer av tidningen Klassiker. 

 

Under dagen blir du bjuden på fika och lunch.

 

Kursledare: Adam Nestor - adam.nestor@verktygsboden.se - tel. 033-7207225

Kursen pågår mellan: 09.30 - 17.00 (fika mellan 09.00 - 09.30)

Pris: 1800:-

Plats: Länsvägen 25a, Borgstena.  I en före detta bilverkstad i Borgstena några mil norr om Borås. Vägbeskrivning från butiken

 

Det behövs fyra deltagare för att kursen skall bli av, vi hör givetvis av oss om en kurs skulle bli inställd. 

 

För hotellinformation: Klicka här

 

En bokning är bindande.