Whiskey rökspån passar till kol- och gasolgrillar, elrökugnar och andra rökugnar. De tillverkas av ekfat som man har lagrat alkoholdrycker i, bland annat från Rioja och andra platser i Spanien, Frankrike och Portugal. I tillverkningsprocessen bevaras doften, smaken och andra viktiga kulinariska egenskaper. Rökspån passar perfekt till rökning av alla typer av mat. Kött, grönsaker, fisk, pizza och efterrätter får en läcker röksmak. Användning: Blötlägg rökspånet i vatten i ca 10-20 minuter. Använd ca 2 dl rökspån per kg livsmedel du vill röka. Lägg spånet i en aluminiumform, röklåda, på bottnen av rökugnen eller på rökplattan. Om du använder en kolgrill: När kolen glöder, placera formen/lådan/plattan med rökspånet direkt ovanpå kolen. Om du använder en gasolgrill: Om det finns ett rökfack i grillen, lägg formen/lådan/plattan i det. Om inte, placera kärlet i hörnet under grillen innan du tänder grillen. Om du använder en rökugn, strö ett jämnt lager rökspån på rökplattan, ca 2 dl per kg livsmedel du vill röka. När spånet börjar ryka, placera maten som ska tillagas i grillen/rökugnen.
Visa mer
Stekhällar från Muurikka
Det började i Finland, med den numera klassiska stekhällen, 1976 grundade de Muurikka. Sedan dess har hundratusentals stekhällar sålts och vid lägereldar och på trädgårdsfester är Muurikkas produkter självklara delar av måltiden.