✅ Fri frakt över 800 kr på mindre paket

Whiskey rökspån passar till kol- och gasolgrillar, elrökugnar och andra rökugnar. De tillverkas av ekfat som man har lagrat alkoholdrycker i, bland annat från Rioja och andra platser i Spanien, Frankrike och Portugal. I tillverkningsprocessen bevaras doften, smaken och andra viktiga kulinariska egenskaper. Rökspån passar perfekt till rökning av alla typer av mat. Kött, grönsaker, fisk, pizza och efterrätter får en läcker röksmak. Användning: Blötlägg rökspånet i vatten i ca 10-20 minuter. Använd ca 2 dl rökspån per kg livsmedel du vill röka. Lägg spånet i en aluminiumform, röklåda, på bottnen av rökugnen eller på rökplattan. Om du använder en kolgrill: När kolen glöder, placera formen/lådan/plattan med rökspånet direkt ovanpå kolen. Om du använder en gasolgrill: Om det finns ett rökfack i grillen, lägg formen/lådan/plattan i det. Om inte, placera kärlet i hörnet under grillen innan du tänder grillen. Om du använder en rökugn, strö ett jämnt lager rökspån på rökplattan, ca 2 dl per kg livsmedel du vill röka. När spånet börjar ryka, placera maten som ska tillagas i grillen/rökugnen.
Visa mer

Muurikka

Stekhällar från Muurikka

Det började i Finland, med den numera klassiska stekhällen, 1976 grundade de Muurikka. Sedan dess har hundratusentals stekhällar sålts och vid lägereldar och på trädgårdsfester är Muurikkas produkter självklara delar av måltiden.

Se alla produkter ifrån Muurikka
  • Tillverkare:
  • Tillverkarens adress:
  • Kontakta tillverkaren: