Verktygsboden

Garageinredning

Här hittar du kompletta garageinredningar som effektivt och snyggt skapar ordning på prylarna i garaget eller verkstaden. Våra garageinredningar finns i en mängd olika färger – välj din favorit. Komplettera garageinredningen med matchande extra högskåp, tvättställ, hörnskåp eller varför inte en rejäl heavy duty verktygsvagn – möjligheterna är som du förstår fantastiska!

Öka produktiviteten med färg i garaget


Det går konstatera att färg livar upp tillvaron på de flesta platser – inte minst i ett annars ofta färglöst garage. Men förutom att matcha en färgglad garageinredning med sitt fordon, har olika färger även en biologisk påverkan på hur vi fungerar som människor.


Garageinredningen från PELA Tools är en av Verktygsbodens storsäljare och finns i flera olika kulörer. Lars Edwardsson, VD på Verktygsboden tipsar om hur man kan tänka under färgsättningen i garaget.


- En vacker orange garageinredning passar jättebra om man, likt oss, har orange Volvo 142 från 1973. Kör man däremot en Kawasaki motorcykel, och tycker om grönt, skulle den gröna inredningen passa väldigt fint, säger han.


Utöver en fräck matchning kan färg i ditt garage ge fler fördelar.


Enligt forskare på miljöpsykologiska institutionen vid Lunds universitet, har färger nämligen en biologisk inverkan på vår hälsa, vilket kan vara något att ha i åtanke vid färgval på platser där man spenderar mycket tid. Orange exempelvis, är en stark färg som aktiverar vår hjärna och gör oss mer produktiva. Grön är mer harmonisk, har en lugnande effekt och får oss att gå ner i varv. Även blått är en färg som signalerar lugn och ro – men som samtidigt ökar kreativiteten.


- Många av våra kunder vill matcha bilens färg med färgen på inredningen, för en effektfull effekt. Sen känner många att färgen på ett roligt sätt bryter av mot annan garageinredning som traditionellt ofta är svart, röd eller grå, säger Lars Edwardsson på Verktygsboden.


Så funkar färgernas påverkan:

Garageinredning blå/svart

BLÅTT

Signalerar lugn och ro, lindrar stress och ökar kreativitet.

Garageinredning gul/svart

GULT

Signalerar optimist och spontanitet, kan dock upplevas obehaglig i starka doser.

Garageinredning orange/svart

ORANGE & RÖTT

Aktiverar hjärnan, gör oss produktiva. Introverta personer kan bli stressade.

Garageinredning grön/svart

GRÖNT

Är harmonisk och har liksom blått en lugnande effekt som får oss att gå ner i varv.

Källa: Jan Janssens, arkitekt och forskare på Miljöpsykologiska institutionen vid Lunds universitet

Vanliga frågor

Självklart! Våra lådinsatser till verktygsvagnar är ett populärt alternativ om man vill ha ordning och reda. Sen har vi även alla verktygen man kan önska sig till försäljning separat.

Alla våra garageinredningar är av märket PELA Tools.

Verktygsboden