Verktygsboden

Polerguide

Polerar bil som varit orörd i 40 år - se skillnaden!


Lars polerar en Triumph som varit orörd i 40 år se filmen och produkterna han använde här.


Innan du börjar polera bilen kan det vara bra med en ordentlig rengöring. Beroende på hur smutsig din bil är kan du börja rengöra med en kraftavfettning så att bilen blir ren i lacken. Gå sedan över till att svampa bilen med en fordonstvätt för att avsluta med lite rengöringslera som du applicerar med hjälp av en lerduk.


När bilen är ren är det bara att börja polera! Allt du behöver finns i väskan och med de matchande svamparna, trasorna och medlen – är det lätt att göra rätt. 


Till produkten

Polersats i väska

- allt du behöver för att komma igång med polering.

Den innehåller PELA roterande polermaskin, Pratts polermedel, polersvampar till vardera steg, mikrofiberdukar och Pratts lackförsegling. Allt detta i en praktisk förvaringsväska.

Till produkten

Polerguide - Steg för steg

Polerguide - Steg för steg

Steg 1: Förpolering

Börja med den orangea svampen tillsammans med det orangea polermedlet ”Recover”. Skaka om burken ordentligt innan du börjar. Polera sedan i korsmönster på ett lite mindre område (förslagsvis en yta som inte syns) och torka av efteråt med den orangea fiberduken. Upprepa på resterande områden.

Avverkning: 8/10
Glans: 4/10
Steg 1: Förpolering

Steg 2: Polering

Fortsätt nu på samma sätt, men byt till den blå svampen tillsammans med det blå polermedlet ”Rebuild”. Nu bör polermaskinen gå lättare mot ytan och bilen börjar bli blankare. Polera i samma mönster och torka av efteråt med den blå fiberduken.

Avverkning: 5/10
Glans: 8/10
Steg 2: Polering

Steg 3: Glanspolering

Byt till den mörkgrå svampen tillsammans med det grå polermedlet ”Redefine”. Polera i samma mönster och torka av efteråt med den grå fiberduken.

Avverkning: 1/10
Glans: 10/10
Steg 3: Glanspolering

Steg 4: Lackförsegling

Polera nu med lackförsegling – det gröna polermedlet ”Retain”. Viktigt är här att använda en mörkgrå svamp, alltså en mjukare, eller en ren trasa och lägg på för hand. Låt torka över natten och gnid av.

Avverkning: -
Glans: 15/10
 Steg 4: Lackförsegling
Visst blev det stor skillnad?
Till produkten

Polerpall

Arbeta bekvämt med vår polerpall

Polerpallen har utdragbart fack under sitsen samt smådelsförvaringsbrickor med plats för totalt 4 st flaskor polermedel och andra tillbehör som penslar och rengöringslera m.m.

Till produkten
Till produkten

Polercreme 

Löser effektivt oxider och rost

Polercreme för bilar, båtar, hobby och hushåll. Fungerar som finpolerande rubbing på lack, gelcoat och hårda plaster samt acrylglas. Rostfritt, koppar, mässing, lättmetall (aluminium) krom, alla metaller poleras till högglans. Till produkten
Verktygsboden