✅ Fri frakt över 800 kr på mindre paket
Search-icon

Default

Polerar bil som varit orörd i 40 år - se skillnaden!


Lars polerar en Triumph som varit orörd i 40 år se filmen och produkterna han använde här.


Innan du börjar polera bilen kan det vara bra med en ordentlig rengöring. Beroende på hur smutsig din bil är kan du börja rengöra med en kraftavfettning så att bilen blir ren i lacken. Gå sedan över till att svampa bilen med en fordonstvätt för att avsluta med lite rengöringslera som du applicerar med hjälp av en lerduk.


När bilen är ren är det bara att börja polera! Allt du behöver finns i väskan och med de matchande svamparna, trasorna och medlen – är det lätt att göra rätt. 

Se filmen här

Polerguide - Steg för steg

Polerguide - Steg för steg

Steg 1: Förpolering

Börja med den orangea svampen tillsammans med det orangea polermedlet ”Recover”. Skaka om burken ordentligt innan du börjar. Polera sedan i korsmönster på ett lite mindre område (förslagsvis en yta som inte syns) och torka av efteråt med den orangea fiberduken. Upprepa på resterande områden.


Avverkning: 8/10
Glans: 4/10
-

Steg 2: Polering

Fortsätt nu på samma sätt, men byt till den blå svampen tillsammans med det blå polermedlet ”Rebuild”. Nu bör polermaskinen gå lättare mot ytan och bilen börjar bli blankare. Polera i samma mönster och torka av efteråt med den blå fiberduken.


Avverkning: 5/10
Glans: 8/10
-

Steg 3: Glanspolering

Byt till den mörkgrå svampen tillsammans med det grå polermedlet ”Redefine”. Polera i samma mönster och torka av efteråt med den grå fiberduken.


Avverkning: 1/10
Glans: 10/10
-

Steg 4: Lackförsegling

Polera nu med lackförsegling – det gröna polermedlet ”Retain”. Viktigt är här att använda en mörkgrå svamp, alltså en mjukare, eller en ren trasa och lägg på för hand. Låt torka över natten och gnid av.


Avverkning: -
Glans: 15/10
-

PELA Polersats i väska, roterande

Detta är polersatsen som Lars använder i filmen - Det är ett komplett kit med allt du behöver för att komma igång med maskinpolering. Innehåller PELA roterande polermaskin, Pratts polermedel, polersvampar till vardera steg, mikrofiberdukar och Pratts lackförsegling. Allt detta i en praktisk förvaringsväska. Maskinen som medföljer är PELA roterande polermaskin artnr. 510891.


Till produkten ->Polersats

Visst blev det stor skillnad?