✅ Fri frakt över 800 kr på mindre paket ✅ Personlig service✅ Egen verkstad
Search-icon

Default

En gammal bubbla väcks till liv efter 30 år – säljs på auktion till förmån för Ukraina

Efter nästan 30 år försöker Verktygsboden med hjälp av ”Mackan” från Mackans garage få liv i en Volkswagen Typ 1, Bubbla, årsmodell 1974. Ett riktigt “barnfind” som ställdes av 1994 i en lada utanför Borås och har de senaste 28 åren stått o samlat på sig en hel del rost och smuts. Mackans garage gjorde ett försök att starta upp den gamla bubblan i samarbete med Verktygsboden. Det blev en del jobb men resultatet överträffade förväntningarna.


Se filmerna här

Till att börja med var det en del jobb med att göra rent bilen, både utsidan och insidan. Bilen hade även börjat rosta på vissa ställen och det krävdes en del jobb med att få igång motorn. Men under omständigheterna var bubblan i gott skick efter att ha stått oanvänd i 28 år.


Säljs på auktion - pengarna går till Ukraina

Den 1 december startas budgivningen för välgörenhetsauktionen och avslutas 8 december, hela försäljningssumman kommer gå till organisationen Swedish Rescuers, svensk blåljuspersonal som köper utryckningsfordon och kör ner till Ukraina.


Hur gick det?

Bilen är nu framtagen och tvättad, motorn går runt. Sommar och vinterhjul finns till bilen. Bromsarna ligger på. Handbromsen fungerar. Bilen uppstartad går med extern bränsletillförsel och startgas.

Det är en bra vinterprojektbil då VW-bubblor är lättmekade. Karossen är normal för ett gammalt exemplar. Överdelen har originallack. Skärmarna är bytta någon gång på 1980-talet och då har även rosthål bakom framhjulen mot kupén lagats samt på motsvarande ställen framför bakhjulen, (de vanliga rostställena). Bilen är rostskyddad i hålrum och undertill. Tyvärr har det krupit fram rost runt skärminfästningarna men bilen är trots detta helt ok som den är, eller bra ämne för en rullande renovering. Mätarställningen visar 9 800 mil men med tanke på slitage på inredningen bedöms att bilen gått 19 800 mil. Batteri saknas.


Fakta om modellen

- 1303 S var toppmodellen i VW-bubblans utveckling

- 28 miljoner byggda bilar runtom i världen

- byggdes bara i Tyskland under åren 1972 – 1976

- värdet uppskattas ligga på mellan 12 000 - 18 000 sek

Klicka här för att komma till auktionen


Auktionen är avslutad.